Obnovljene prostorije svečano predane na korištenje Udruzi umirovljenika Čepin

Obnovljene prostorije udruga umirovljenika

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine, obnovljene su prostorije uz Centar za kulturu, u Ulici Kralja Zvonimira u Čepinu, koje za svoj rad koriste Udruga umirovljenika Čepin i Odred izviđača „Suncokret“, predstavnicima istih svečano je predao na korištenje općinski načelnik Dražen Tonkovac. Tom prigodom izrazio je osobito zadovoljstvo što sve prisutne može pozdraviti upravo u ovim prostorijama.

“Danas smo se okupili ovdje, na zadovoljstvo Općine Čepin, a vjerujem i na zadovoljstvo svih vas – udruge umirovljenika koja broji preko 260 članova, kao i odreda izviđača „Suncokret“ Čepin, sa svojih pedesetak članova” – izjavio je načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac.

U projektu obnove ovih prostorija, od starih prostorija ostali su samo zidovi, i to ne svi, jer su i neki zidovi porušeni kako bi proširili prostorije. Objekt je renoviran u potpunosti, od poda do krova! Obnovljen je krov, napravljeni su novi sanitarni čvorovi, grijanje, postavljene su nove klime. Članovi udruge umirovljenika su do sada boravili u skučenom i neadekvatnom prostoru, pa je stoga taj prostor proširen, kvadratura je udvostručena, a našlo se i mjesta za jednu manju kuhinju koju je Općina Čepin opremila u potpunosti, kao i za novi TV. Također, uređeno je i vanjsko zatvoreno dvorište, odnosno atrij između knjižnice, prostorija umirovljenika i KUD-a.

Obnovljene prostorije udruga umirovljenika

Ukupna vrijednost projekta obnove prostorija obiju udruga iznosi otprilike 850.000,00 kuna.

Načelnik Dražen Tonkovac istaknuo je kako su članovi udruge umirovljenika i Odreda izviđača “Suncokret” Čepin, njih više od 300, svojim djelovanjem na području Općine Čepin, to i zaslužili.