Pošalji mi mail…

Opet smo se malo educirali. Edukacija pod nazivom „Informatika i komunikacija na internetu u svakodnevnom životu“ pokrenula je tijekom desetak dana mjeseca studenog članove Udruge umirovljenika Čepin na marljivo učenje i svladavanje  svih zavrzlame informatičke „umjetnosti“ pod stručnim vodstvom gospodina Mihaela Šilca koji je nesebično dijelio znanje, popravljao neke pogreške i upućivao one malo vještije u neobične i zanimljive tajne ove znanosti, neophodne u svakodnevnom životu.

Centar za kulturu Čepin nam je posudio par računala – na tome im zahvaljujemo, a neki od naših članova su donijeli svoja. Naravno, bez „pametnih“ telefona se ne može. Moglo bi se reći da je ta vrsta telefona osobito omiljena u svakodnevnom životu.

Polaznici su usvojili razna znanja i vještine  od pronalaženja svih  mogućih informacija na internetu, korištenja programa za pisanje, programa za izradu tablica do razmjenjivanja e-mail poruka i sličnih „čuda“.

Nisu zaobiđene ni društvene mreže, taj suvremeni alat komunikacije i starih i mladih.

Na kraju je svaki polaznik dobio potvrdu o pohađanju tečaja.

Drago nam je da naša Udruga  ide u korak s vremenom, važnost svakodnevnog obrazovanja je imperativ u današnjem društvu. Nadamo se da je i ova informatička edukacija dala tome svoj mali dio.