JA SAM ZA PLES, A TI?

Naša Udruga umirovljenika organizirala je 19.05. u dvorani Hrvatskog doma u Čepinu ples za članove, sve mještane Čepina i sve članove naših susjednih udruga iz Osijeka i Tenja. Došla nam je i naša draga gošća, gospođa Sužnjević, predsjednica Matice umirovljenika grada Osijeka.

Skupilo se skoro devedeset osoba, i starijih i manje starijih i mladih (i onih koji se takvima osjećaju).

Bilo je lijepo gledati šaroliko društvo plesača koji su cupkali, okretali se u ritmu, ljuljali se u zajedničkom krugu, neki su samo mislili da plešu, neki su željeli plesati a nisu, a neki su bili pravi primjer plesne vještine i „melem za oko“. Sav taj „šušur“ i „muving“ držao je u visokoj napetosti  maestro od klavijatura, gospodin Vladimir, ispunjavajući razne želje plesača i novootkrivenih pjevača.

Naša predsjednica, gospođa Batrnek, i ekipa za podršku (Bašić, Kovačević, Mijaćank, Sabo) napravila je (prema komentarima prisutnih) večer za pamćenje. Drago nam je što smo malo animirali  mještane Čepina jer glazba je uvijek dobar razlog za veselje a sam ples i pokreti tijela čine čuda za naše začahurene emocije, oslobađaju tijelo napetosti i  dovodeći ga u ravnotežu.

I na kraju, dok je Čepin tonuo u san –  „Laku noć svirači, pjesmom ste me opili, laku noć svirači, dušu ste mi dirnuli“.

Spustili smo zastor, ugasili svjetla, zaključali vrata.

Do nove prilike. A, bit će ih.